best friends.

klockan tidigt imorse stormade jag in i denna härliga lägenhet som tillhör min favorit tjej. jag känner mig faktiskt hemma när jag är här, dock vågar man inte riktigt röra sminket som ligger runt i lägenheter, jag lovar, det är inte bara en eller två sminkväskor... det är väl snarare tio om det inte är fler... lägenheten luktar precis som förr, sommar som vinter.
det tar några timmar innan hon anländer hem, fullt med kärlek får jag en "välkommen hem igen"- kram och vi möts igen.

jag pratar om min absolut bästa vän - Caisa Ahlström. Vi har följt våra liv länge och det finns inget som jag inte vet om denna människa. När vi väl möts är det som att vi aldrig skilts åt. det är som att jag var här igår.  De få gånger jag åker hem, är en tripp till henne ett måste. från att ha varit bästa vänner och hängt varje dag till att bara träffas några få gånger om året är jobbigt, det tär i hjärtat när man får samtal om att saknaden är stor.

Ikväll är det en Fia och Sassa kväll på Café Sylvia. Ikväll är det bara Fia och Sassa, som alla gånger förr.
Ikväll är det du och jag min vän!!!!

rune + madde = supe(a)rhelg!

jag kan ärligt säga att jag inte haft minsta tid att skriva... har haft min söta madde här i helgen. Det blev en riktig spontan resa till karlstad för henne. i fredagseftermiddag runt fem kom hon till mig. Det var jätte kul att se henne igen!!!
Det blev såklart en tvådagars :) i alla ära! och efter att man gått på cambridgekuren i en vecka, så är liksom inte magen full av mat och sen kombinera det med sprit (ja, om man ska dricka under kurensgång så är ren sprit med light dricka altenativet) är inte en höjdare, jag lovar! hua mig, jävlar va taskigt jag mådde igår, skakade i hela kroppen, men jag klarade av att gå ut o dansa iaf på nöjes igår.
 

det är lite komiskt. Vi har fällt ut min bäddsoffa, som vi ligger i, och vi har varsin dator i famnen, rätt patetiskt att man inte kan umgås på annat sätt.. haha, men jo det kan vi.

efter att ha kollat på number 23 idag så känner jag min lite som rollkaraktären Walter Sparrow... helvete, började räkna efter att filmen var slut, det är flera som säger det... weird!
nu börjar dagen ta slut och också helgen med madde...

ser fram emot imörra :)

Elvis och Diesel...

Mina katters dagbok, kanske??


Måndag
Mina tillfångatagare retar mig alltjämt med små bisarra dinglande saker. De äter överdådiga måltider med färskt kött medan jag är tvingad att knapra på billigt torrfoder för att inte försvagas. Det enda som håller hoppet uppe är tanken på flykt, och tillfredställelsen att ibland få förstöra en eller annan möbel. Imorgon kanske jag äter en krukväxt till.
 
Tisdag
Idag lyckades jag nästan med mitt mordförsök genom att sno runt fötterna på mina fångvaktare; ska testa det överst i trappan nästa gång. I ett försök att äckla och väcka avsmak hos dessa avskyvärda tyranner kräktes jag återigen i deras favoritfåtölj; måste testa det i deras säng.
 
Onsdag
Sov hela dagen så att jag orkade irritera fångvaktarna och beröva dem sömnen genom oavbrutet jamande efter mat under de mest okristliga timmarna på natten.
 
Torsdag
Bet huvudet av en mus och gav diktatorerna resten av liket i ett försök att få dem att förstå vad jag är kapabel till, samt sätta skräck i dem. De bara gullade och kuttrade och gick på om vilken duktig liten kisse jag är. Hmm, saker och ting funkar inte enligt planerna...
 
Fredag
Nu har jag verkligen kommit till insikt om vilka sadister de är. Jag tvingades genomgå vattentortyr utan någon som helst anledning. Dessutom ingick denna gång en brännande, skummande kemisk substans som kallas "schampoo". Vilka sjuka hjärnor hittar på sådana vätskor? Min enda tröst är den lilla biten av en tumme som fortfarande sitter fast mellan mina tänder.
 
Lördag
Mina fångvaktare hade någon slags samling med sina medbrottslingar. Jag fick sitta isolerad under hela sammankomsten. Jag kunde dock höra oljudet och känna stanken av glascylindrarna de kallar "öl". Dessutom, vilket inte är helt oviktigt, råkade jag höra att min nuvarande isolering berodde på något jag är, nämligen "allergiframkallande". Jag måste ta reda på vad det är och hur jag kan använda det till min fördel.
 
Söndag
Jag är övertygad om att de andra fångarna är förtryckarnas lakejer och kanske tjallare. Hunden blir regelbunden utsläppt och han återvänder alltid glatt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln å andra sidan är utan tvekan angivare. Han har lärt sig tillfångatagarnas förskräckliga tungomål och talar med dem regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar min minsta rörelse. Eftersom han för närvarande är placerad i den metalliska trådlådan är han trygg. Men jag kan vänta; det är bara en fråga om tid...

Men jag tror inte att de tänker så, eller jag hoppas inte det.
jag ger mina prinsar den kärlek jag skulle ge mina egna barn, det är mina bebisar.
Men en sak är då sant, onsdagen, ibland undrar jag om de verkligen sover hela dagen för att jävlas med mig heela natten :)


läste mitt horoskop idag, ibland är det läskigt hur jävla sant det är. vet inte om jag tror på horoskop men ibland så... satt på bussen hem från skolan och läste Metro, där har västerländska och österländska.

Västerlänska.

"du tycker att någon sätter en käpp i hjulet för dig. vilket emellertid tycks vara ömsesidigt."
Österländska.
"Du kommer att skiljas från någon."

 och efter extrem makeover...

gjorde även madde till en docka :)

 and after...


vad händer liksom?

what's wrong with the world, mama?

ja, det undrar jag med ibland. kolla bara vad som händer när du blir superstjärna. jo det resulterar i att du misshandlar din flickvän så du riskerar 9 års fängelse...
vet inte heller om jag letar efter fel just nu, för att jag är på tredje dagen av cambridge-kuren och har alldeles för kort stubin just nu...

jag örk int mer....

ett år igår...

Vi satt i bilen tillsammans och du satte på denna låt för mig, det visade sig att texten handlade om oss, och det gav oss hopp om framtiden...

"hur har du det? jag är tusen mil ifrån dig men ikväll är du den vackraste, ja det är du. Parken vid oss är vacker, men inget jämnfört med dig, jag lovar det är sant. hallå där, distans är inget hinder, jag är här om du känner dig ensam, det är bara att blunda och lyssna till min röst, så vet du att jag är alltid är vid din sida.
jag vet att det är svårt ibland men tro på oss, så lovar jag dig att en vacker dag blir allt bättre, vi kommer ha det bra, vi kommer ha det liv vi en gång hoppats på, det har du mitt ord på.
jag har så mycket som jag vill ha sagt till dig, allt jag velat skriva ner till en simpel sång, det skulle få dig att falla ännu mer för mig.
tusen mil låter långt ifrån men det finns flyg, tåg och bil, jag skulle kunna gå med mina egna ben till dig om det inte fanns någon annan väg... alla våra vänner skulle skratta då! men vi skulle skratta med dem för att vi vet att ingen av dom har någonsin kännt såhär förr.
Va en duktig flicka nu och sakna inte mig för mycket, två år till och du är klar med skolan, och då kommer vi göra historia av våra liv. vi kan då göra vad vi vill... då det blir du och jag."

(Plain white T's - hey there Delilah)

vi kom fram till att denna låt skulle vara våran. under hela låten och bilfärden hem så höll vi varandra i händerna.
igår var det ett helt år sedan våra blickar möttes. jag saknar dig min vän. Du kommer alltid vara mig vän, vart vi än är i världen och hur våra liv ser ut. Min vän!

I miss you, Lynchy.


da studio

tillbringade kvällen hos micke igår, för att fortsätta med min låt som jag håller på att spela in. Jag tror inte att någon av oss två var så speciellt sugna att hålla på i studion, den ena var bakis och den andra rätt trött - hör och bli häpna, det var inte jag som var bakis :) allt resulterade i två öl var, och två verser... sen orkade vi inte mer.
just nu känns det inte bra, tycker att det låter skit när jag sjunger, men tezzi lugnade ner mig genom att säga att det kan låta så när det är omixat och så... hon bör ju liksom veta sånt när hon har mer erfarenhet av att sjunga i studio än vad jag har.
jag hoppas att resultatet blir bra.
Micke vill att jag ska gå till en sångpedagog för att han säger att jag har en fantastisk grundröst som måste utvecklas, det är väl bara att ta in, han som har öron för sånt måste mena det. jag måste bara lära mig att ta till mig positiva saker som sägs om mig. Han vill även att jag ska börja skriva eget material för att sen kunna jobba med mig.
Hopp, hur lätt är inte det då?? Som min kära vän sa till mig imorse, så har jag en hel del "material" som man kan använda till att skriva låtar, men jag kan ju inte ens spela guitarr... hur går det då?

joo, vad är en bal på slottet, liksom?

De senaste tiden.

tänk dig sex tjejer med alla olika bakgrunder och från olika delar av sverige, i en liten stuga, 15 mil norr om värmland, nästan vid norska gränsen, en liten stugby som heter Mattila. Tänkt dig även att det finns massor av snö, ingen täckning på telefon, lite vin och irish coffee, en guitarr, och massa nyfikenhet på varandra om sina uppelvelser i livet. Jag vet var det resulterar i - träningsvärk i magen efter massa skratt och avslöjanden som bara vi känner till.

Vi åkte på klassresa med etstisk lärande och skulle sova i studiegrupperna, jag kan lova er att vi är mer än bara en studiegrupp nu.  Vi åkte längdskidor och hade massa roligt. vi fick chansen att vara barn igen och ha brottningsmatcher i snön, vi åkte pulka och hade snökrig.

 dags för frukost efter en skrattande natt.
 Hela klassen - Estetiskt lärande.
 Jag, maria, karin, emelie och nathalie.


attack...

...av sommarminnen idag, hur jobbigt som helst, för att jag vet att sommaren 2008 kommer aldrig kunna upprepas. visst kan inget från de förflutna komma tillbaka.. men denna sommar är omöjlig. (nu kommer folk bli trötta på mig) men det har mycket med irländarna som befanns sig i strängnäs under sommaren.


Lee, jag och Mickey...

fick kort av madde idag, från sommaren o diverse mys med tjejerna. det var roligt!

imorn bär det av till Mattila med klassen, ska bli mycket intressant...

innan jag avslutar detta inlägg måste jag presentera Madde!!!
   
som madde själv säger, man ska bjuda på sig själv. Håller absolut med henne!!!


hoho?

Vad som bör göras idag:
- skura golvet
- fixa avloppet
- diska
- städa
- plugga
- motionera

av vad dessa kommer jag göra?? hmm... motviation, vart är du? det är mycket mysigare att gosa med Elvis i soffan och glo på vänner.

Mamma är på irland, igen... utan mig, igen!

en till dag har gått förbi...

... och jag lovar mig själv att jag ska bli bättre på den hära bloggen :) alla andra går det ju bra för, men för mig? hm...
jag har nyss börjat läsa mina damers bloggar, caisa, carro o tezzis, tycker det är mycket intressant o läsa vad ni gör om dagarna, förstår om ni vill att jag ska vara lika duktigt... im gonna try!!!

söndagkväll med "the holiday", den ultimata kärleksfilmen, däremot såg jag en kanonfilm igår, eller rättare sagt, två kanonfilmer.
The boys in the striped pyjamas" som handlar om en tysk familj vars far är högt uppsat soldat över en koncentrationsläger (arbetsläger) under andra världskriget. Han son - bruno, lever i sin fantasivärld och förstår aldrig riktigt vad som händer i världen, han lever i en mycket skyddad miljö. Då han en dag träffas Schmal, som är en liten judepojke som sitter på koncentrationslägret, då allt förändras.
fan, jag skulle vilja åka tillbaka och slå alla jävlar på käften, att vi kunde låta detta hända... 6 miljoner människor???
den andra filmen var "the Notebook" och är en kärleksfilm som handlar om två människor med två helt olika bakgrunder som blir kära i varandra. budskapet i filmen är klockrent! Om man verkligen älskar varandra så klarar man av allt tillsammans!!!! en tjejfilm :)

jag är nu brunhårig igen, känns riktigt bra!! "back to black" wow, där fick jag till det :)

RSS 2.0