dustsucker...

Ibland är det svårt att blogga, just för att det har hänt mycket, ska man ta upp allt? hur ska man formulera det? är det intressant för mina läsare?
Det är ju bäst att blogga när man ska gå och lägga sig, då dagen har varit och man kan resumera dagen.
Jennifer Brown - Tuesday afternoon så snabbt som i hennes låt, går dagarna i veckorna här i solstaden, Måndagen börjar med skola och på söndagkväll sitter man med studierna... skola, skola, skola... men så farligt är det inte, mellan måndagen och söndagen hinner man såklart plugga men även fika med vänner, ha tv-kvällar hos grannen, städa (om man orkar) och festa... det är väl det som händer i min värld.

Tisdag i Sophies värld har varit en skön dag, sovit ut, pluggat och hann med en snabbfika med min vän Linnea, vi träffas inte så ofta för hon har praktik och är fullbokad med det om dagarna, men när vi väl träffas är det hur trevlig som helst. denna dag tog vi en fika inne på Mitticity, senare kom Preiszan förbi och hämtade upp mig, Linnea skulle vidare på ett möte. Jag och elin gick en promenad runt Karlstad City och käftarna gick i ett. Mycket trevligt, fast rätt kallt.
Min TV fungerar fortfarande inte, tror dock att den har gjort sitt så det blir nog ny TV snart, om jag visat mina Puppy-ögon rätt för min far! kanske måste blinka mer?! :)
Som tur var har jag Sven så nära, det blev en tv-kväll där...

Önskelista. (hårda och stora klappar)
1. TV
2. Dammsugare
3. Micro
4. Kaffebryggare
5. och massa, massa mer...!!friends are there for: lend you a dustssucker when your cat has messed up=)
-Sven Snabb.

Perfect By Nature

Varför dessa tankar nu? när allt är på sin plats men det känns fortfarande som att det är något som saknas, att jag har missat något i min planering, det är något jag måste göra, men är det min uppgift? tar jag på mig för mycket?

Vem är jag?

Look here she comes now
Bow down and stare in wonder
Oh how we love
you
No flaws when you're pretending
But now I know she never was and never will be...
Be strong, be strong now
Too many, too many problems.

en kväll hos Preiszan var på sin plats, en Sophie / Elin kväll men ostbågar och chips men mycket snack!

nöjesfabriken

Förfest hos Maria. Vad ska vi dra för slutsatser där? en jävla idiot spydde i handfatet, måste vara den killen som däckade runt halv nio. Han vet inte hur man dricker, märkte jag... klent byggd! Jag, Natalie och Erika drog senare till Nöjes, de andra var kvar. mycket skoj, Erika var helt svettig efter en gungande, hoppade och dansande kväll inne på slagerbaren, det såg ut som hon steg ur duschen (hehe, nu får jag säker skit för att jag nämnde henne!!!)
slutsater på denna afton... hm... kan ju säga att man är eftertraktad! (med glimten i ögat)

Sms av Caisa. (innan skrev jag bara till henne, "Nu skålar vi för Kenny!")
Skål för Kenny, men kom ihåg att livet går vidare, man kan alltid känna sorg men det får inte ta över. Känner jag dig rätt så är du sjukt ledsen just nu. Gråt men släpp det sen, livet är alldeles för kort för att vara ledsen.


Det var dom exakta orden jag behövde höra ikväll, har skålat så otroligt mycket, just för att jag vet att han tyckte om att festa och ha roligt. Det som jag upplevt ikväll. Jag festade och skålade för dig, min vän. May you rest i peace. Kenny Larsson!Sanna vänner har man kvar, när en annan har gått.

Glada Ankan

Mycket trevligare på Ankan än på Nöjes och Arena tillsammans. Folket där är så öppna och är lite som mig, även skönt att inte BARA träffa studenter utan folk utanför universitetet. Det finna människor utanför skolan :)
Däremot har jag denna afton hörs världens sämsta raggningsrepliker.

- Min vän här, (står han brevid, men har ingen aning om att kompisen ifråga pratar om han) tycker att du är så vacker så han vill bjuda på en drink...

- Är ni lesbiska? nej, svarar jag. Då fortsättar killen, okej, kan jag då få en puss då?!

- Mina kompisar har dragit ifrån mig och jag bor två mil utanför Karlstad, kan jag få sova hos dig?!


Tror ni att tjejer nappar på dessa uttalanden? sen spelar det ingen roll vilken mängd alkohol man har i kroppen heller. ingen ursäkt.
Det kommer nog bli fler kvällar på Glada Ankan, mycket trevligt. Speciellt de killar som är rakade, har tatueringar och piercingar!!! Då smälter jag!!!

veckan däremot kanske vi inte ska gå in på, bara massor av föreläsningar, vilken träsmak jag har fått i rumpan min, då man sitter timme in, och timme ut och lyssnar, att man inte får skavsår i öronen och skrivkramp... ett under och du frågar mig. Med mycket kaffe så gå det :) Dock, är reslutatet att i slutändan så kommer mobilkamerorna upp och tar kort... det är rätt skoj, samtidigt som vi antecknar, såklart!!!
 
Maria och jag har alltid lika skoj...
Kursen har börjat släppt, studiegruppsarbete snart klar, och efter det börja plugga inför tentan!
"jag är kär i kärleken."

6 månader...

Tänkte att ta detta nu för på lördag blir det nog mer känslosamt! på lördag är det 6 månader sen....

24 maj 2007 är nu ett minne blått, då tog du ditt sista andetag på den plats du älskade mest, fotbollsplan!
Om jag blundar riktigt hårt så kan jag se dig framför mig, med ditt leende och kan fortfarande höra ditt skratt.
Jag kommer fortfarande ihåg dagen som om den var igår, hur hela kroppen stelnar till när orden säger att du inte finns kvar bland oss, att du under en fotbollsmatch segnat på plan. En person som du, med så mycket glädje och så mycket kärlek skulle tas ifrån oss är så otroligt orättvist. Det vi inte förstod var att det fanns en plats, du behövdes mer på, det måste vara så. Det goda går först, sa någon som tröst, men det lindrar inte smärtan i mitt bröst.
då det blir tyst, i mitt rum, är jag säker på att du är med mig.
Jag saknar dig, saknar dig så enormt mycket, ibland gör det så ont!
Du är och kommer förbi min hjälte, min förebild, min vän!


fast man inte ser dig så vet jag att du alltid kommer finnas vid oss, kolla ner på oss från himmelen där du befinner dig. Må änglarna ta hand om dig, min vän.


"Himmelen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små, Att regndroppar faller som tårarna gör... Det rår inte stjärnorna för. Älskling jag vet hur det känns, när broar till tryggheten bränns."
 

...Låt mig presentera Kenny.... 


           

tips från coachen

ja, nu blev det två inlägg på en dag, inte riktigt med mening men jag måste citera en så rolig person. Det var Erika och Linda som presenterade mig för denna roliga människa, plus att det tar dö på alla som kallar mig för stockholmare... :)

- ohmä, det känns, typ som att... det här tjejen hon har liksom verkligen koll.
- vad har hon koll på?
- Amen, typ, vart man ska hänga, vart man ska käka. Hon vet vad som är top notch!
- Hon är inte på riktigt, väl?!
- va sarru?
- Hon är väl inte på riktigt?!
- jag vet inte, he, jag är inte så insatt. Har du varit på WhiteRoom?
- Nej, jag har inte varit på WhiteRoom.
- Hon hänger en hel del där.
- Jaså, det gör hon?!
- ohjaa, alla som é nåt är på Whiteroom... hehe...
- okej, hur är whiteroom? kan du beskriva det?
- Man kan inte riktigt komma in, om man säger så. Det är mest en kö.
- Men du kan komma in, eller?
- OM, jag kommer in, jag kommer knappt ut!

Detta inlägg har ni här som länk också, där ni även hör en riktigt stockholmare, en såkallad Brat, en stockolmsbrat!

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc


Den är för övrigt så otroligt jävla rolig!!!

i konstens anda

White Stripes  - Blue Orchid, strömmar ut ur min dator....

dags igen för julklappar och då kommer konstnären i mig fram. Vet att det är så uppskattat när jag ritar tavlor, och denna jul blir det billigt. Nu har har jag hämtat lite inspiration, så det är bara att börja skapa konst!

Matematik, är ett ord jag avskyr. Just för att jag inte är bra på matte och har aldrig tyckt om det, men förändrades lite idag när vi hade föreläsning om matematik, läraren gjorde det hela mycket roligare och det gav mig en annan syn. På eftermiddagen hade vi mattelab, det skrämde mig först, själva ordet men det resulterade att vi satt och "lekte" på lektionen, hur gött som helst!

jag kollar runt i min lägenhet, det känns som att det är något som jag saknar, i min säng ligger katterna och sover, och när dom sover är det tyst och stilla, nästan lite ensamt. Tror jag är lite sällskapssjuk, ibland är det bara lite värre än vanligt...Jag kan knäppa upp min BH utan en killes hjälp, mycket enklare och det går betydligt snabbare!

gash, söndag...

Vart ska jag börja? Så mycket för en vit helg, hm... det blev dock bara tre öl igår på campus, där det var fest.
Hamnade hos sven senare på kvällen och kollade på the ring two. jag har blivit en sån människa som inte klarar av skräckfilmer längre, jag var skit rädd, men överlag så va inte filmen så bra.
Sven var tvungen att följa mig hem, vet inte vad som kunde ha hänt, samara kanske skulle komma igenom tvn (som för övrigt inte fungerar) och döda mig. Jag hade dock tur, jag klarade mig denna gång!

Imorse vaknade jag 08.45 av att grannarna spelade grymt hög musik, det slutade med att jag gick upp och frågade snällt om dom kunde sänka volymen, han blev arg och skällde ut mig för att ha haft fest igår, jag var ju inte ens hemma. Han fortsatte med att säga att han sett människor komma och gå från min lägenhet... hm... Det var bara jag hemma hos mig. Jo, sven kom över och skulle kolla på diesel. Oj, en människa.
Han var och är en mycket ortrevlig människa, hoppas jag inte träffar han något mer.

Dagens uppgifter.
1. sätta diesel på pottan.
2. tvätta mina gardiner, luktar avföring.
3. PLUGGA!What comes around, goes around.


en vit fredag

En vit helg sitter grymt bra just nu men visst är man partysugen, lite konstigt att inte festa när man är van att göra det. Alla andra festar ikväll men inte jag. till och med grannarna har fest. Fast jag är glad iallafall, för jag har utökat lilla familjen här på Rud, denna kväll kom en liten Diesel så Elvis har fått en liten lillebror. Nu busas det för fullt, lite då och då så hör jag hur Diesel skriker till, då får Mamma (jag) ingripa.
Denna kväll har varit mycket lugnt och skön, sitter för tillfället med ett glas vin (ja, jag vet, men det skadar inte med ett glas vitt vin) och kollar på film. Jag tycker att det är mycket mysigt.

igår va det filmkväll hos Maria, vi proppade i oss ostbågar, chips och popcorn, kan man bli mycket nyttigare?! efter filmen blev det mycket prat, det tjejer är bäst på! hon har två mycket roliga katter, ena snackar hela tiden, en riktigt snackpåse.

hm... snart får grannarna ta och lugnt ner sig! Det känns som att det är en sån fest där den 15 åriga dotterns föräldrar inte är hemma, då föräldrarna inte vet om någonting så bjuder hon in alla hon känner och dricker sig rejält fulla och alla deckar runt tolv. Såg några små pojkar på väg upp lite tidigare ikväll, dom hade även tappat perfymflaskorna över sig... gash va det luktade. Killar, det finns en gräns!

För övrigt har jag fastnat för låten Frozen med Madonna, tycker om texten.

"you only see what your eyes want to see
how can life be what you want it to be?
you are frozen
when you hreart is not open"

oj, det va som faaan. nu är det knäpptyst i huset. dom vet när det ska vara tyst i alla fall, eller så har alla däckat!
who knows...

nu kom den med!

Varför så tidig med planeringen för sommaren? min chef har ringt och undrat om jag vill jobba hela sommaren, absolut men vet inte riktigt vad som händer. Nu får jag även ett sms om jag vill vara ledare på fotbollsskolan i sommar med, absolut! det finns inge roligare. Planeringen är som sagt alldeles för tidig.

Jag får ångest när jag kommer hem, det enda jag gör är att sätta på datorn, kolla vilka som är online, om det är några roliga så fastnar jag där... om inte så pluggar jag eller lägger mig i sängen och slumrar till.
Det jag borde göra när jag kommer hem är att städa! har inte städat sen Tezzi o Carro var här i helgen, men vart är min ork?

jaha, en dag i kemins tecken. jag blir verkligen knäpp på våran nya fantastiska kurs! Idag så labbade, jag fick mitt lilla nöje när vi skulle blanda bakpulver och vatten i en burk med lock och sen skaka... resultatet, den exploderade! haha,det var nog det roligaste på denna kursen!
men för övrigt så är kursen lika rolig som en  "in- och ut sprut"  upplevelse :)

Nej, du Sophie Runeborg, det är dags att städa!!!
K*k i skinkan, är väl förjävla trevligt?! OM, det är.


tre dagar till lördag!

Kan inte nån ge mig en biljett till Moneybrother i helgen eller pengar till en biljett?! vill ju så gärna gå, men plånboken skriker NEJ!

Fan, jag är nog den mest rädda människa i Karlstad, om inte världen! Härom kvällen skulle jag och Sven ta en promenad i skogen, halvvägs så upptäcker vi att den vägen vi ska gå har lamporna slocknat... aldrig i livet att jag tänker gå där, uppmärksammar jag Sven om! Men han som är så stor och stark skulle skydda mig... hm... !!!
Det slutade med att han fick leda mig hem, med händerna för mina ögon så gick vi igenom den svarta skogen. Jag kan ju säga att hjärtat slog jävligt snabbt... men vi överlevde den dramatiska upplevelsen!

hm, vad ska man äta idag då? nudlar, nudlar eller...... Nudlar?! oj, valet är svårt! hehe, nu lät jag som en riktigt student, men inte riktigt så är det, nästan...!

okej, madde... om det inte riktigt händer nåt om dagarna, vad ska jag då skriva..
här är ett inlägg till madde.
- 06.30 klockan ringde.
- 07.55 gick bussen till skolan
- 08.30 började en tråkigt föreläsning som pågick till 12.00
- 12.00 mötte jag en vän, erika. vi åkte hem till hennes granne och åt pannkakor.
- 13.15 så gick vi på stan till min buss till Rud gick.
- 16.54 maten står på bordet, det blev nåt enkelt som potatis, köttbullar med brunsås.
- 17.00-19.00 pyssla hemma lite.
- 20.00 åka hem till Marielle, där Preiszan, Sandra och Maria väntar för att kolla på Grey's.
- 21.00 programmet börjar, dubbelavsnitt, så det slutar 23.00
- 23.30 är jag hemma, somnar gott och drömmer sött....

god natt, madde..
"älska mig mest när jag förtjänar det minst. Det är då jag behöver det mest."


snön har landat i Karlstad

Människorna här i Karlstad, är ni rädda för varandra? På bussen idag på väg till skolan så upptäckte jag en märklig sak. Om det finns plaster där det bara sitter en på, så väljer många att stå. Hur kommer det sig? Jag sätter mig alltid, orkar inte stå. Tycker det är så konstigt bara...

Ännu en dag på Karlstads Universitet, en snöig sådan. Jag bara älskar snön, dock verkar jag var ensam om det.
Vetenskaplig metod stod det på schemat idag. Fråga mig inte vad det betyder, lektionen i sig gav mig inte så mycket, om jag ska vara ärlig så var jag inte ensam om att tycka så heller. Läraren var inte alls pedagogisk och verkade mycket nervös, vi var nog mer nervösa än va hon var.
Sammanfattning: ej givande dag i skolan!

Det är något fel på min msn, den loggar ut sig själv och sedan kommer jag inte in på ett tag. är det någon som är kunnig på mitt problem?"lev dagen, som om den skulle vara din sista!"


Party, Party, Party...

Oj, oj, oj... nej, nu får lilla Sophie ta en vit helg. Visst det är trevligt med fest, träffa alla vänner och ha grymt jävla kul men att kroppen måste även få vila. Det går inte att gå i skolan måndag till fredag och sen fest fredag och lördag...

Tema: Franskt.
Hm... var min första tanke. Hur klär man sig franskt, ganska simpelt men att hitta den perfekta outfiten och att det skulle se relativt okej ut. Det blidde ett randigt linne men en scarf runt halsen, såg dock ut som en flygvärdinna, dock en franskt sådan! En mycket lyckad afton, om ni frågar mig. Det jobbigaste va nog att hela tiden försöka prata med fransk brytning, ibland blev det lite Gunter över det hela. inte bra!    
Även Barro och Tezzi som gästade Karlstad var mycket roade på festen, de hade mycket skoj. Vi drog vidare till nöjes senare där vi mötte upp Preiszan, Sandra, Marielle, Sofie och Maria som hade varit på en annan fest, Sofias 25 års fest.

nu är det bara plugg som gäller för fröken Runeborg."jag är någonstans nu men vet aldrig vart jag tar vägen."


varsågod!

En ny kurs, en ny start, en ny dag i gläntan!
Vi hade lite kalas i gläntan idag, våran käre vän Sofia blir 25 år denna dag! grattis till henne. När vi satt där och hade lite kalas med kaffe och kaka så fick jag bassning av Madde att jag inte skriver så ofta här... så nu, varsågod madde, nu kommer ett inlägg..

Sitter för övrig nu hos Breakdance-Elin. Jag sitter vid datorn, på golvet springer det runt ett monster till katt - Mia, Stereon dånar, för tillfället är det låter Umbrella, alla vet nog va det är för låt! :) Elin lagar god mat, tror det blir stuvande makaroner med bacon och champinjoner, mmm... kittlar dödsskönt i kistan!

Okej, vad händer nu då? Jo, en ny kurs. Vi har blivit indelade i nya grupper, trist tycker vi, men jag är den enda som är helt ensam i en grupp, så det är mest synd om mig, tycker jag!!! Vi har redan fått två uppgifter som ska vara klara om en vecka. Kommer jag klara detta? problemet är att det är naturvetenskap, lab och matte.... De ämnen som jag avskyr mest. Vem har sagt att skolan ska vara rolig?! Vem har sagt att skolan ska vara lätt?`man blir dock bara starkare av utmaningar, som min kloka mor sa en gång!


"Det vi fruktar, har redan hänt oss."

en helt vanlig ledig onsdag

Jag verkligen hatar reklam... Ligger och glor på TV, då denna jävla reklam dyker upp... gash!

Nu har vi varit långlediga från skolan, vad har då Sophie gjort om dagarna? hm, ingenting. Jag har en förmåga att sova länge, lite pinsamt dock när vännerna ringer och väcker en klockan 13.00
Ingen bra start nu när en ny kurs börjar imorgon.

Denna afton är det som vanligt Grey's Anatomy-kväll, och denna gång hos våran käre vän Preiszan!
Jag hoppas att alla kommer denna gång!Är varje sekund styrd av ödet?

The Weekend...

Melanie och Sofie gästade Karlstad denna helg, mycket trevligt tyckte jag.
Vi spökade ut oss på fredagen och drog till Campus, där Rumpan Bar var i sikte, dock alldeles för mycket folk så vi var inte kvar så längre. På festen var det alltifrån Turtles, Snövit till döden själv!

Hörde jag skål?
Hörde jag kort?

ja, jävlar... Fest hos elin på lördagen, började bra med oss tjejer och en mange, det blev varma mackor och godis för hela slanten. klockan gick och det kom bara fler och fler människor i Elins lilla lägenhet, tillslut hörde man inte musiken som spelades eller de människor man pratade med, man fick nästa skrika!

synd att tiden går så fort när man har kul, ville inte riktigt att mella och sofie skulle åka hem på söndags eftermiddagen, kändes som att dom bara var här och vände.
Breakdance

Det känns som att vi är den enda nollningsgruppen som håller kontakten och har lite återträffar titt som tätt...?!

Denna afton var det Masses tur att få besök av oss underbara människor, till dagens ära hade Mona piffat upp det hela med att alla fick en varsin uppgift under kvällen som skulle upprepas i olika sammanhang. Min var att säga nästan hela tiden att jag var så ledsen över att Strippstången på Arena var borta. Alla vet för övrigt att jag verkligen hatar denna stång! Men jag som är en sån naturbegåvning i skådespeleri klarade av min uppgift, ingen anade något! är jag inte bra?!

Vad är det för fel på människor som dricker för mycket? Hatar fulla tjejer... okej, "Been there, Done that" men snälla, man vet väl dock hur man beter sig? Hade första parkett på kvällens cat fight, vet inte va de bråkade om, men de två tjejerna var hur pinsamma som helst. Ett gott skratt förlänger livet, som man snyggt säger! Hon gick dock hem med en sprucken läpp... Sen tycker jag inte om folk som inte han hålla hårt i sina öl- och ciderflaskor... Fick en flaska slängd på smalbenet, Jävlar va ont det gjorde, som att få en spark under en fotbollstäning då man inte har benskydd. Nu har jag en bula på smalbenet, mycket skönt....


halloween fest på campus imorn...
Preiszan fest dagen efter...
Mella och Sofie hela helgen!

Tjejsnack!

Kan tjejer klara sig utan ett bra avsnitt av Sex and the City? Jag tror inte det, ett måste om du frågar mig! Jag tycker om själva konceptet, fyra självständiga singlar! lever för dagen, flirtar och dejtar hejvilt utan att det ska betyda att giftemål står som tur.

När jag vaknade imorse så kände jag av nervositeten, att sitta med sin studiegrupp och oponera varandras arbeten med sin handledare. Jag var extra nervös, först för att detta är absolut första gången jag oponerar något, och sen att höra vad de andra tyckte om mitt arbete.
Allt har oftast ett lycklig slut och jag fick mitt idag! Det gick bra, fick tips och ideér om hur man kan utveckas genom skrivandet. Det gick helt enkelt bra!

Ännu en kväll i Grey's anatomys anda.
Denna gång var den Sandras tur att ta emot oss tjejer, genom programmet så gick ju käften i ett, mycket måste komma ut när vi alla träffas. Jag försöker dock att alltid koncentrera mig på själva programmet... prata kan man ju göra sen... eller?!
Sandra bjöd på te (julte) och pepparkakor! Nästa gång blir det nog glögg, det är väl inte för tidigt med det?


Vart köper man lottor där man faktiskt vinner på?


RSS 2.0