Jobb, Jobb, Jobb...

Sen jag kom hem från karlstad så har jag tyvärr inte känt av ledigheten, har jobbat varje dag, det är iof bra, behöver pengar. Att jobba självaste julafton var jätte jobbigt, men fick lite av den traditionella dagen. Hade julafton på morgonen hos min far, där vi åt julbrunch tillsammans och lite paketutdelning, vidare till jobbet, och kom hem till mor runt halv nio. Då dom hade väntat med julkappsutdelningen, hur gulliga som helst!
Jag, mamma, Carro och hennes mamma drog på midnattsmässan runt elva, hela strängnäs domkyrka var full med folk, jag tycker det är så mysigt att gå till kyrkan på julafton.
Trött som fan, pallade jag mig upp klockan 06.00 för att åka till jobbet, hade kvar kudden i ansikten fan hela dagen!!! Sen var det hem, byra om och dra på kalas... (här tar vi det inte lugnt) min kusin daniel, som vanliga fall bor i Göteborg med min moster firades hos hans far.Efter tårta var det att åka till farmor, där det var julbord... hur trött som helst, och fortfarande mätt sen tårtan var vi där i nån timma, vidare hem till strängnäs igen för att göra sig iordning för kvällen, Jag och Linda skulle ut  på BK... det var mycket trevligt, att träffa gamla vänner, och festa hela natten. Det var en speciell vän som jag träffade, har inte träffat henne sen i somras, det var mycket trevligt och känslomässigt möte! Halv två går brandalarmet, så vi var tvungen att evakuera hela byggnaden, jag som inte är den smartaste trodde det stängde, för övrigt har dom öppet till tre på juldagen, jag fattade ingenting...
jag och Linda va väl hemma runt fyra på morgonen, då vi gick runt hela stan för att Linda skulle ta ut pengar till mat, som hon sen inte köpte.

Nu är det jobb, jobb, jobb, nyårsafton, jobb, nyårsdagen, jobb....



"Det blir aldrig som man tänkt sig"
(i positiv betoning)

Julafton...

Sitter och väntar på min far, när han kommer hem ska vi äta JulBrunch innan jobber kallar.
Det känns inte som att det är julafton idag, dels pga att det inte är snö ute, är jätte deprimerad... det är grönt utanför fönstret, snacka om bra jul? inte... Har även blivit jätte förkyld, har en förmåga att insjukna när julen närmar sig, dock skönt att ingen feber har utlöst sig än!
Sov hos pappa denna natt, i hans nya hem och dess innehåll. De verkar ha det bra. Jag är glad för han.

Börjar jobba om två timmar, ser inte riktigt fram emot det, första julen som jag inte är hemma och firar med familjen.

Får återkomma om dagen senare.
Nu ska vi äta julbrunch och dela ut julkappar.

God Jul!

middag för fyra.

Jag hade hur trevligt som helst igår, Maria bjöd in mig, Sven och Robin på trerätters middag igår, dock fick hon MYCKET hjälp av mig i köket, kan ju erkänna att det var jag som lagade maten.
förrätten bestod av toast med räksallad, varmrätten var himla god, recept från min käre mor. Egen klyftpotatis med morötter och paprika, till det var det kycklingfile inbakad i bacon och vitlöksost. till efterrätt blev det glass!
Vi kanske inte ska gå in på drickat? eller jo... det blev två flaskor rött vin, en flaska vitt vin, tre smirnoff ice var och två shottar var... vi va goa under fötterna!!!
Efter att våra magar blivit större så spelade vi TP, vi kan ju säga att kvinnor är bättre än män, det fick i alla fall Robin och Sven uppelva, när vi vann helt klart över dom! haha..
Runt tre på natten/morgonen tyckte jag att det var dags att dra hem...
på väg hem så halkar jag, och gör illa min rumpa, så jag får svårt att sitta, hm... kompisarna undrade ju idag va jag hade gjort... misstankar om annat kom upp, dom trodde inte riktigt att jag slagit på arslet, men det är faktiskt sant!


sista dagen i skolan idag, alla fick en god jul kram från mig!!!
vi har en inlämningsuppgift som ska lämnas in imorn, blää på den! På lördag åker jag hem till Strängnäs, känns båda bra och dåligt. Det ska bli så skönt att träffa familjen igen och jobba för att kunna få lite extra pengar, dock är det ledsamt att åka tillbaka till hålan... med samma människor, som tyvärr ser likadana ut, gör fortfarande samma saker. Strängnäs är som en ondCirkel... men det ska bli kul att träffa alla sina vänner igen!

fredagen blir till att städa hela lägenheten, har ju samlat på mig massa damm för att kunna storstäda, sen ska det packas så allt är klart på lördagmorgon, tåget går redan 07.15

Har varit hos sven denna afton, för att säga hejdå och byta julklappar, han är ju så kär i Jessica Alba, så då tänkte jag,var är inte bättre än att rita av henne?! så det gjorde jag, han blev jätte glad för dig. Även han hade ritat en teckning till mig, en nallebjörn som håller i ett hjärta som det står "you are a true friend". Kommer sakna honom, nu får jag inte se sven, min vän på två veckor.


God Jul & Gott Nytt År.

Tenta, Julafton. Jamie Cullum..

Nu var man inte en tenta-oskuld längre, känns skönt! Åkte lite tidigare till skolan för att kunna plugga lite innan men det gick inte så bra, jag, maria och preiszan gick en lite promenad runt skolan, satte oss sen i gläntan då andra tjejerna kom. Vi gick tillsammans till 11-huset, då min nervositet va hög, jävlar va nervös jag va... Satt i en timma, drygt. Efter tentan så gick jag me några i klassen till teachers och tog en öl :)

senare samma dag hade vi tjejer Jag, Sandra, Elin, Sofia, Marielle och Maria en lite julafton, då vi alla tog med oss något ätbart. Det blev ett riktigt smarrigt julbord, allt från skinka, ägg, korv till jansson och elins egna köttbullar.
Under måltiden blev det mycket prat... som vanligt :)
Efter middagen, var vi mycket mätta och belåtna, kanske lite för mätta!! Vi satte oss i marielles vardagsrum för att vänta in tomten, i samma veva var elin tvungen att gå och köpa kattmat... hm... börja ana nåt, kanske...
Helt plötsligt kom tomten med varsin julkapp till oss tjejer, vi hade minsann varit snälla i år.
Sandra fick Pasta-snoppar, som sväller till king size när hon kokar dem.
Elin fick nåt bra för håret, kommer inte riktigt ihåg vad det var, plus ett läppglans.
Sofia fick en porrbok, nej, men en bok som en porrstjärna skrivit om sitt liv och även ger tips och råd till en kvinna om mannen...
Marielle fick champane-glas
Maria fick två jätte fina röda glas man sättar ljus i, gud, va heter det?!
jag fick en bok, det roligaste med det hela var att under middagen så pratade vi om böcker, då jag snyggt kläcker ur mig att jag inte alls läser böcker, att det inte är roligt eller givande, då när jag skulle öppna julklappen så säger maria att det kanske inte skulle passa mig så bra med denna klapp, hehe... det var ödet, att jag måste börja läsa böcker, haha... så mitt nyårslöfte, att ha läst igenom boken på ett år, sen ville tjejerna ha en recenstion om boken!!
haha, den verkar dock riktigt bra, så vi får se hur det går, har inte börjat än... men jag ska, det blir perfekt nu när jag åker hem, kan läsa den på tåget.

just det, trodde eller kändes snarare att skolan var över, nejdå, vi har en inlämningsuppgifr plus ett litet grupparbete... vart finns tiden??

Jag är förälskad, i Jamie Cullum. Han är en liten engelskman som har gjort bra covers på låtar som man inte visste kunde göras om på ett sånt bra sätt. Har en av hans skivor men såg nåt klipp på youtube och jag var blev förälskad, Direkt!!!
       



"I'm a twentysomething and I'll keep being me"

Campus, Rumpan, Tenta

Det blir väl en slags resumering av denna helg, som för övrigt varit mycket lugnt för min del! ingen alkohol, inga stora mängder, på hela helgen har det bara blivit en öl, och ett glas vin, mycket bra gjort av mig, med tanke på mina problem till alkoholen :) (enligt studenthälsan) men som vi sa igår, så är väl alla studenter alkisar?
Igår var det fest för hela själen, dock inte för mig men för alla andra, en ny syn, att få se alla sketfulla och driva med dem är ett nöje för sig!
Det var tömning på Rumpan Bar, blev bjuden till Trio 12 på förfest, mycket trevligt, men att jag var tvungen att dra hem med sista bussen för att inte förstöra dagen efter, som skulle vara i tentapluggets tecken.

Det blev en hel del intressanta kort igår, dock från andras kameror, men att jag väntar med spänning på dem... speciellt på rumpan :) vill inte nämna några namn men liten herre utmärkte sig lite extra, må jag säga!

Imorgon är det den dagen då jag ska ta tentaOskulden, mycket nervös kan jag ju meddela, men just för jag vet hur mitt förflutna angående skola och läxa är... som min far alltid säger, du måste tänka positivt. Jag gör mitt bästa!

Har funderat, undrar hur många läsare jag har egentligen?



"Dörrar till det förflutna låter sig inte öppnas utan att det knarrar..."

beautiful disaster...

jävlar va plugg det är nu, det tar över min existens. men denna dag har jag och maria gått igenom frågorna och kollat över vad vi kan, och inte kan. Det blev en dag på stan, då vi satt på ett avslappnat cafe och pluggade, mycket trevligt! Imorn har jag hela dagen på mig, Natalie ska komma över och vi ska plugga tillsammans, har även tvättstugan, det märkts att man inte tvättat på längre, inge rent, inget att ha på sig, det blir de kläder man egentligen inte tycker om, men måste använda de för att det finns inge annat, det är hemskt.

igår hade LÄSK lusse disco, jag gick dit för att kolla läget, men det var inte mycket att hänga i granen, kan jag ju meddela. Rätt trist, dock var det roligt att träffa några från nollningsgruppen, både faddrar och nollor.

Ikväll fick tjejerna med mig på musikquiz, så blir det tyvärr när man inte orkar höra att tjat, hade nämligen inte tänkt gå först, men sen var det ju sista för termin... jaha, då satt man där, på rumpan med en öl i handen, och kom tyvärr näst sist denna gång, 16:onde plats. Jätte bra, tjejer. Det var Jag, Maria, Preiszan och Jossan aka "Fantastic Fåår". Även Sandra, Karin, Kristina, Emelie och Natalie var där men i ett annat lag.
för att det snart är jul och allt så piffade dom upp det hela med att de tävlade skulle skicka in ett mess om roligaste julklappsrimmet om en penna, i våra ögon så va ju vi vinnarna, men domarna höll förstås inte med oss.
FANTASTIC FÅÅRS julklapps rim -

"En Mr. Rabbit ville du ha i ditt paket
eftersom jag i sängen inte är någon raket.
Men istället får du nått som är likt mig,
en penna är min julklapp till dig"

Fan, satt och läste gamla mejl ikväll, och hittade många fina mejl från en viss person som tillhör mitt förflutna, tänkte tillbaka på tiden då, då man hade pirr i magen varje dag och man kunde inte sluta tänka på den personen man höll kär, och att bli älskad tillbaka, då trygghet var ett faktum. Men nu i efterhand är kärlek en fas i livet som gör så ont, man kan älska en person så mycket så att det gör ont, man kan även bli så sårad att det gör ont.

Kärlek kan vara fantastiskt, kan ge så mycket lycka i livet. Rosor och diamanter, Ja tack!
Kärlek kan göra så du går runt i din egna lilla bubbla och hör ljuva toner, du vill även att hela världen ska se ens glädje. Men kärlek är även en drog, som gör dig blind, och lurar dig varje gång.
Problemet med kärlek är att den vänder upp och ner på dig innombords,
Kärlek spelar ditt hjärta ett spratt.
Kärlek är starkare än din stolthet.
Kärlek bryr sig inte om hur snabbt du faller till grunden.
Men ack vad härligt det är med kärlek ändå!


"Beautiful disaster"


Tentaplugg, Tentaplugg, Tentaplugg...

Denna vecka är det verkligen bara tentaplugg som gäller...
satt i skolan bibliotek hela eftermiddagen med Natalie och Maria för att försöka få lite lärdom om tentafrågorna och lära oss i alla fall några..
Det gick riktigt segt först, pratade om allt förrutom tentan, så vi beslutade om att köra tysta leken, om man var trvungen att prata så var det bara om tentafrågorna. Jag fick något slagt anfall och började skratta, det gick verkligen inte att få stopp på mig, fick även med mig Natalie och Maria i skrattandet, där satt vi, tre idioter och skrattar åt verkligen ingenting, tårarna rann och tillslut gjorde det ont i magen, har väl fått någon slags träningsvärk i magen efter allt skratt...
Innan tysta leken så hann jag även dumförklara Maria, att hon inte har alla hästar i hagen, men hon ville dock punktera att det fanns en häst.
- Nej, ett föl kanske, eller en råtta som inkräcktar :) blev mitt svar...


Jag är riktigt nöjd denna dag, har pluggat tenta från 13.00 till 19.00
Det blir likadant imorn, samma tid, samma kanal!

Tyvärr så händer det inte så mycket nu, förrutom att jag är alkolist, yes, det är sant. Jag och Maria gjorde ett test från StudentHälsan. Mitt resultat blev att jag har alkoholproblem och behöver söka hjälp... hm...Maria hade tendenser till alkoholproblem om hon inte hann sluta innan de blev för tugnt...
Kan lugna vissa läsare att det inte riktigt stämmer! (speciellt mamma, om hon läser detta!!)

Nu väntar John Blund på mig.



Tiden läker alla sår, när är min tid kommen?

ja, jävlar vilken helg.

hur ska man resonera denna helg? vart ska jag börja? oj oj oj...
nej, så farligt är det faktiskt inte, vissa hade det värre, som jag har hört. Vissa har haft en två dagars, men inte jag...
Åh, denna fredag var jag kluven, antingen kolla på Idol finalen eller åka till Rumpan på musikquiz, men vännerna övertalade mig att följa med till rumpan, dock var quizzet denna gång riktigt svårt, vi hamnade på en tionde plats, men nöjet den kvällen var att robin, sven o mattis lag kom sist, verkligen sist, hur dålig är man inte då?
Jag, Preiszan och Maria var PMS... som stod just för våra namn...

P - Preiszan
M - Maria
S - Sophie

Då kom äntligen den där lördagen man väntat på, temafesten som hålls andra helgen i varje månad, temat för kvällen var Påsk. Vi tjejer (Linnea, jag, sandra, sandra, karin och martina) var då påskkärringar, grymt snygga för övrigt!!! :) vi satt på Trio 12 och spelade sällskapsspel och våghals, det där våghals alltså... hade en hel del att förklara idag efter alla telefonsamtal och sms... Vi gick sen efter några öl till Banjogatan där själva festen var... om det inte var påskkärringar, så var det allt ifrån Jesus själv till tuppar och påskris, jag hade även en egen kvast, vid namn Sven. Vi hade mycket trevligt, vissa satt i badkaret och snackade, vissa åt ägg med hamburgedressing, vissa deckade - dessutom tidigt.
Vi gick tillbaka till trio 12 sen för att ha efterfest, inte för att det blev så mycket till efterfest, men kom väl till sängs runt fyra eller nåt.. sov till elva dagen efter, då linnea väckte mig. Vi hade en liten andra advent frukost och tände ljus. Jag hade tänkt mig att inte vara där så länge, ville hem till mina kissar, men sen skulle dom beställa pizza osv, då blev jag kvar... jag blev kvar till halv sex på kvällen, jag och Linnea låg så bra framför TVn så jag orkade helt enkelt inte...

imorgon är den en vecka kvar tills jag tar tentaoskulden...





"Been there, Done that"







kluven...

jag tycker om att vara blond, men satt här om dagen och kollade igenom gamla kort när jag är brunett och jag saknar verkligen den färgen men jag la ner pengar o tid för att få tillbaka min blonda färg... men jag vill ha brunt hår samtidigt som jag vill vara blond...

     ...eller...       

     ...eller...    

(sen så kanske det inte är världens bästa kort men...)


give it our wote!

spenderar all min tid i skolan, har jag något liv?!

Nej, madde... så roligt ska vi inte ha det! måste svara på maddes lilla kommentar om att jag skrev uppgirften i fel ordning... men det gjorde jag med flit, ville se vad folk uppmärksammar sig om!!! så det så!

tentaplugg idag med, sitter i skolan bibliotek och det känns som att jag bofast mig där, men för mig egen skull så kan jag koncentrera mig bättre här, det lönar sig verkligen att sitta här. Om jag sitter hemma så pysslar jag med allt annat förrutom plugg. inte bra! jag tar dock en liten paus nu och skriver lite i bloggen, samt kolla mejlen och IT'S. vad skulle vi göra utan IT'S?!!
Dom närmsta dagarna blir det inte så mycket mer intressant i bloggen, förrutom att jag pluggar, pluggar och åter pluggar... tyvärr, det är vad min tid går till just nu.
Bergman och jag är ett av det absolut bästa pluggparet! tillsammans pluggar vi ruggigt bra ihop, vi får mycket gjort (dom flesta gånger i alla fall) och har även skoj ihop!



jag blir så deppig när jag ser att det redan är mörkt ute och klockan är inte mer än fyra på eftermiddagen, det börjar redan bli mörkt runt två-tre nångång, och det är inte skoj alls.

jaha, lite skrivet fick jag i alla fall... nu är det att återgå till studierna, tentaskiten och allt :)




"Varje dag i våra liv, är ett blad i våran historia."


tenta, tenta, tenta.. och RoB

Denna vecka har verkligen varit i studiernas tecken, jag har nämnligen bara pluggat hela tiden, om det inte har varit tentaplugg så har det varit att skriva på RoB uppgiften...
Tentafrågorna är inte svåra men det tar en sån tid bara, 60 frågor... plus att vi har seminarie och en individuell uppgift också.

Don't get me wrong, jag älskar mina katter men när dom tuggar av sladden till datorn så blir jag inte så speciellt glad på dem. Det kostade mig 700 att köpa en ny, pengar som jag hade tänkt leva på, men icke! Däremot kommer detta slå tillbaka på dem, att nästa gång får dom säker en stöt, inte en liten sådan heller, då kanske dom lär sig. Men jag älskar mina söta prinsar, dom är mitt allt.!!!

I söndags var det första advent, det firade vi här på rud med pepparkaksbakning! Det var inte bara i julesntecken som vi skapade, utan det blev ufon, ubåtar, planeter, disney figurer m.fl. Mycket lyckad afton som slutade kanske lite för mjöligt?!
   
Ja, jävlar i min låda va ont i magen man får efter pepparkaksdeg, inte bra att äta för mycket! speciellt inte när man precis har ätit middag! dubbelt upp.
Denna söndag gästades även av erika, som var lite sleten efter att ha kommit hem från en efterfest klockan 08.00 på morgonen! vi degade i soffan hemma hos mig, och senare hade en romantisk middag för två, då Sven var våran seritör för kvällen!
 

åh, böckerna skriker efter mig igen!
måste tillbaka, ska avsluta detta inlägg genom att skriva att utan Sven så hade jag inte klarat gårdagen! han är en sann vän som alltid ställer upp! Han är en människa med ett otroligt varmt hjärta!



Walk Idiot Walk...


Arena, Rumpan Bar, Campus, helgen...

Helgen började tidigt! Redan på torsdagen var det utgång, vi tjejer i klassen träffade för att dricka gott och spela sällskapsspel, jag och marielle var i samma lag, vi kom sist men vi var glada i alla fall. Det var mycket trevligt, taxin stod och väntade på oss prick tolv då vi for till Arena, där vi även dansade hela natten lång.
Vi hade gjort en pakt om att den som inte kom till föreläsningen dagen efter skulle bjuda på fika, men riktigt så blev det inte för det var bara två tappra själar som gick på föreläsningen, det var Sandra och Maria. Jag, Preizsan och Marielle sov ruset av oss :) jag tror jag vaknade runt ett, helt förstörd, gårdagens smink och allt... gash!

Död som jag var så ville några vänner dra med mig till rumpan bar på fredagen, det är tydligen MusikQuiz där på fredagar. Det var mycket trevligt, jag var med Natalie och Maria!
           
Efter Quizzet var det verkligen så att ALLA bara försvann, vi drog till Duett nåt nummer och träffade lite folk, sen stack jag vidare till Trio 5 , tror jag... (jag och nummer är inte den bästa kombinationen) mycket trevlig afton, dom riktigt shleten sen gårdagen!

På schemat denna lördags är faktiskt inte utgång, många kan tro det men att jag ska bara ta det lugnt och njuta av en film med Sven! Antingen blir det en skräckis eller en lättroad film som man inte behöver tänka så mycket... eller så är jag sugen på lite Matrix! Vi får väl se vad som händer...

Har du någonsin varit nere för att en vän har svikit dig?
har du någonsin varit nere för att du hörde att sanningen kom fram men att du var den sista som fick reda på det?
Har du någonsin varit nere för att du inte vet vad du gjort för fel eller vad du ska göra för att saker och ting inte ska vara så komplicerade?
Har du någonsin varit nere för att just dessa ord är sanna och att du känner igen dig i dom?
(Kelly clarkson - low)


"alla pratar men det är ingen som säger något..."

RSS 2.0